lyme style is een levensstijl voor lymepatiënten

Gepubliceerd op 27 juni 2020 om 13:03

Je veilige leven op zijn kop

Als chronisch lymepatiënt, ik gebruik het woord lymie, heb je periodes dat het slecht, beter en goed met je gaat. Iedere periode bepaalt ook hoeveel ruimte je in je hoofd hebt om na te denken over iets. De teksten en tips in mijn boek lyme style liggen misschien soms voor de hand, maar zijn toch handig om over na te denken en misschien toe te passen. Helpt het niet dan schaadt het ook niet. Verwacht geen medische route die beschreven wordt, maar wel goedkope ideeën die de randvoorwaarden om tegen de Lyme te vechten doen versterken. Ik hoop dat je regelmatig denkt: Oh, dat ga ik eens proberen.

Mijn boek lyme style  gaat ook over vriendjes worden met de ziekte of anders gezegd leren leven met Lyme, door dingen anders en positief te doen of te bekijken. Een stukje zelfzorg door je lifestyle en voeding aan te passen en daarmee je geest en lijf zo goed mogelijk in conditie te houden. Er blijft dan maximale kracht over voor je lichaam om te vechten tegen de ziekmakende bacteriën. Gewoon door allerlei praktische dingen aan te pakken in je eigen omgeving, die niets of nauwelijks iets kosten.

Acceptatie van het leren leven met Lyme en zo infecties en symptomen minimaliseren. Bewustwording van je eigen situatie. Maar ook de acceptatie dat het levenslange gebruik van supplementen en eventueel therapieën erbij zou kunnen horen. Je kunt je uiteindelijk wel veel beter gaan voelen, maar je zult niet weten of je echt genezen zult zijn. Tenslotte is Borrelia de meestervermommer en kan zo ineens weer opduiken. Zorg dat je dan nog steeds in een goede conditie bent door de juiste lifestyle en voeding.

Het doel zal zijn: een zo goed mogelijke levensstandaard bereiken voor lichaam en geest. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je regelmatig dingen vergeet en dat het fijn is als je een soort overzichtelijk naslagwerk hebt waar je informatie over een specifiek onderwerp gemakkelijk weer eens terug kunt lezen. Daarnaast merkte ik steeds vaker dat mensen mij dingen vroegen over mijn aanpak van problemen en hoe ik dingen deed of maakte. Dit boek bestaat uit tips, suggesties, ideeën, oefeningen, recepten enzovoort. Je wordt niet beter van het uitvoeren van één idee, maar alle beetjes helpen wel in een stukje herstel. Ik deel die kennis graag, maar wel op een makkelijke en luchtige manier. Vandaar dit boek.

Wil  je eens oefenen met deze lyme style? Onder professionele begeleiding van een lyme coach? Meld je dan aan voor het  programma bij teek the day waar ik nauw mee samenwerk. Zie daarvoor www.teektheday.com

 

LAAT JOUW VEILIGE HUIS NIET OP ZIJN KOP STAAN!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.