Korte omschrijving

van de inhoud

Een lyme leefstijl "lyme lifestyle" boek vol praktische, makkelijk toepasbare en goedkope ideeën, recepten en oefeningen, waarmee jij je voeding en je lifestyle direct kunt gaan veranderen. Door het optimaliseren van zoveel mogelijk randvoorwaarden blijft er maximale energie over voor het lichaam om tegen de Borellia te vechten. Je kunt je er een stuk beter door gaan voelen. En je bespaart meteen een heleboel op de medische kosten!

Kies die dingen die je aanspreken en probeer het gewoon!

 

Voor de mantelzorger is het hele boek ook heel bruikbaar, maar voor hen is speciaal een hoofdstuk geschreven. Handige tips, websites, kleine zelfzorgoefeningen helpen de mantelzorger zichzelf gezond te houden om zo het zware mantelzorgwerk te kunnen blijven volhouden.

Een fragment uit het boek

Hobby’s, vrije tijd, het pfff- en joepie-gevoel

Vrije tijd genoeg toch als je chronisch ziek bent en hele dagen thuis? Zo zal je omgeving al snel denken. Klopt het dat je de tijd ook kunt besteden aan hobby’s? Ik had er moeite mee om niet alleen maar te kiezen voor de ‘dingen die moeten’. Het bed moet ik verschonen, ik moet koken, ik moet de kinderen van school halen, ik moet, ik moet, ik moet pfff…

Vrije tijd is bedoeld om tot rust te komen, om te genieten, om bij te tanken, om te ontspannen, om energie op te bouwen. Je zou het je kunnen voorstellen als een vakantiegevoel. Rust of vakantie maakt dat er even minder of geen verplichtingen zijn, wat positief op ons lijf werkt. Je staat toe dat je mag ontspannen. In een dag thuis kan je soms even een vakantiegevoel inbouwen. Rust, vrijheid en ontspanning zou een alledaags gevoel kunnen worden: een joepie-gevoel.

Het is niet haalbaar om telkens echt op vakantie te gaan om een blij gevoel te kunnen krijgen. Je kunt het ook dichter bij huis in hobby’s gaan zoeken. Hoe klein en kortdurend ook. Ik heb hobby’s en vrije tijdsinvullingen heel lang moeten laten vallen. Ik had te vaak een pfff-gevoel in plaats van een joepie-gevoel. Zoek dat eens uit bij jezelf. Zolang je een joepie-gevoel krijgt en het kost je niet te veel energie, dan is het fantastisch. Zo niet, dan moet je iets aanpassen of… sorry misschien een andere hobby zoeken.

Boek lyme style bestellen

Via uitgeverij Boekscout in Soest

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=10247

 

ISBN 978-94-638-9886-7 (2020)

A5 paperback 206 blz. 

€22,50  gratis verzending (Nederland en België)

Wil je mijn lyme style boek blogs volgen?

Dat kan via:  https://carinavanwelzenis.auteursblog.nl

Klik op de link of kopieer de link en plak hem in je browser.

Heb je flyers nodig?

Zou je graag flyers willen hebben?

Dat kan natuurlijk altijd. 

Stuur dan via het contactformulier mij een bericht.

Geef aan waarom je ze nodig hebt en hoeveel je er wenst.