Smugde stick informatie

 

Een smudge stick is een bundel bij elkaar gebonden gedroogde kruiden die je aansteekt om deze bundel te laten roken. Elk kruid heeft zijn eigen werking en door het mixen en matchen van kruiden pas je de stick aan naar je eigen behoeften.

Je kunt ze zo gebruiken:

  1. Denk voordat je begint vooral aan de (brand)veiligheid en ventilatie en bedenk alvast welke positieve wensen je in je huis wilt verspreiden of die je de ander toewenst.
  2. Steek de bundel aan en wanneer het vlam heeft gevat blaas je het uit, zodat de bundel blijft smeulen en rook afgeeft. Ook kun je de smudge-stick op een vuurvaste schaal leggen met bijvoorbeeld zand erin. Zo kunnen er geen brandende deeltjes op de grond vallen.
  3. Nu kun je, terwijl je de smudge-stick al rokend in je hand hebt, rondlopen door je huis. Loop door het vertrek en zwaai rustig met de bundel, zodat de rook in alle hoeken, langs de muren en rond alle ramen komt. Je kunt de rook ook rondom een persoon zwaaien.
  4. Smudge sticks branden in huis wordt al snel intens, omdat de geur lang kan blijven hangen. Gebruik dus niet al te grote hoeveelheden en zet zoveel mogelijk ramen en deuren open. Zo kan de rook het hele huis door waaien en alle vertrekken reinigen.
  5. Smudge je het hele huis? Doe dat dan van boven naar beneden, dus van zolder naar kelder. Bedenk voor elk vertrek met welke intentie je deze reinigt en formuleer een wens. Bijvoorbeeld: “Ik reinig deze kamer van alle onzuiverheden, negativiteit of iets dat niet past bij de mensen die hier wonen.” Zo focus je op positieve energie. Sluit na het reinigen van de kamer de deur, zodat de negatieve energie het raam uit waait en niet terug je huis in.
  6. Sluit vervolgens af met een smudge voor jezelf;  smudge je aura, je persoonlijk energieveld ter afsluiting . Deze cocon kun je zien als je spirituele ‘woning’. Geef je aura aandacht door een kommetje met je hand te vormen. Laat de rook vervolgens over je hele lichaam glijden, van je voeten richting je hoofd en weer terug. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat de rook alle negatieve energieën in zich opneemt en wegvoert.
  7. De smudge ceremonie beëindigen: doof de stick in een kopje water. Je kunt voor elke ceremonie een verse kruidenbundel gebruiken, maar als de smudge nog niet op is, kun je hem ook laten drogen en later opmaken.
  8. Wil je de reinigingsceremonie mooi afsluiten? Begraaf de stick dan plechtig in de aarde en maak er een echt ritueel van.

Voor kruidenvragen:    www.lyme-style.com    Carina van Welzenis   boeklymestyle@gmail.com