Wat is een kruidenstempelmassage?

Een kruidenstempelmassage is een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van kruidenstempels; katoenen buideltjes gevuld met diverse kruiden. Als je ze verwarmt komt de geur van de geneeskrachtige planten, kruiden en specerijen optimaal vrij.

Door de warmte verwijderen de poriën zich, waardoor de geneeskrachtige werking van de kruiden dieper het lichaam binnen kan dringen. Het zorgt voor een betere doorbloeding, activering van de stofwisseling, verlichten van pijn en de stimulatie van het lymfesysteem.

Door met deze geurige en warme kruidenstempels te masseren, zorgt dit voor een diepe ontspanning van de spieren, goede doorbloeding van de huid en het opheffen van blokkades. De geur van de kruiden zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest waardoor je in balans komt. Het is een ideale massage bij lusteloosheid, stress en vermoeidheid.

De massage zorgt voor een diepe ontspanning van de geest en helpt emotionele spanning en stress te verminderen en brengt rust voor het slapen gaan.

 

Hoe gebruik je de stempel?

Vul de pan met een klein laagje water en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken en hang de bolzeef in de pan, boven het water. Maak de stempel een beetje vochtig, plaats in de zeef en doe een deksel op de pan.  Na ongeveer 10 – 15 minuten is de stempel op temperatuur en klaar voor gebruik. Druk de stempel op gespannen plekken op het lichaam. Je kunt een stempel 4 à 5 keer gebruiken.

Zorg dat de stempels aangenaam warm zijn. Voor gebruik kan je ze licht in een beetje warme olie deppen. Daarna ga je met zacht kloppende bewegingen of roterende strijk bewegingen over het lichaam bewegen.

De kruidenstempels koelen best snel af. Daarom is het handig dat je er meerdere hebt die je om beurten weer kunt opwarmen Als je de kruidenstempel nog een keer wil gebruiken laat hem dan goed drogen en bewaar hem in de koelkast.

De kruidenstempel massage mag je niet geven bij bacteriële ontstekingen, trombose, koorts,  bij gebruik van antibiotica of verwondingen. Wees ook voorzichtig bij spataderen, hartklachten, diabetes, gebruik van bloedverdunners of bij de zwangerschap.