Lezing niet aangeboren hersenletsel (NAH)

donderdag 27 februari 2020      "LEVEND VERLIES"

Een ziekte verandert veel in het leven van de patiënt en de mensen er omheen. Soms verandert ook het karakter en het gedrag van de zieke. Je partner wordt ineens boos om dingen, zo ken je haar niet. Onaardige dingen tegen mensen zeggen, dat deed ze nooit! In de broek plassen, de tong uit de mond laten hangen, een boer laten en geen pardon zeggen. Gênante situaties. Het zijn wat voorbeelden van situaties die de zieke en de omgeving beïnvloeden. En heel vaak daardoor ook het leven zelf gaat beïnvloeden.

Aan de hand van een autobiografisch verhaal neem ik u graag mee door dit herkenbare, maar moeilijke proces. Ik zal u vertellen hoe ik zelf een weg heb gevonden in het verlies van een familielid om hier mee om te gaan. Ik hoop u daarmee herkenning en tips te mogen geven.

 

Op uitnodiging van Maatschappelijk werk Coevorden

19.00-21.00

Woonzorgcomplex Het Ellersveld 

in de Faberzaal 

Bonkersstraat 2 Schoonoord

20 maart 2018 Congrescentrum De Reehorst te Ede

Symposium Het venijn zit in de staart

Halen en brengen

Het boek “leven en dood” inspireerde de kartrekker van het Hersenletselcentrum Zeeland. De tips in het boek geven aanleiding tot gesprek en discussie, in de hoop professionals een breder inzicht te geven in het eigen handelen.

Karin van Leeuwen schreef haar biografische verhaal. Het boek ‘Leven en dood” geeft aan de hand van alledaagse voorbeelden inzicht in wat Niet Aangeboren Hersenletsel bij een puber in een gezin kan betekenen en hoe professionals hiermee om zouden kunnen gaan. Karin van Leeuwen is getrouwd en moeder van vier pubers. Haar leven veranderde drastisch toen haar puberdochter NAH kreeg na een ongeluk.

Aan de hand van dit biografisch verhaal en casuïstiek wordt geïllustreerd hoe de Hersenletselcentra positief kunnen bijdragen aan een betere afstemming tussen zorg- en dienstverlening en mantelzorgers kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar passende hulp.

Klik hier voor de  presentatie

Kan ik u helpen bij een lezing over NAH?

Mocht u belangstelling hebben in een NAH gerelateerde  interactieve lezing stuur mij dan via het contactformulier een bericht.

Het exacte onderwerp kunnen we in overleg bepalen. 

Leuk!