interview door stichting tekenbeetziekten

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 13:37

Een poos geleden ben ik, Carina van Welzenis, benaderd door Diana Uitdenbogerd, vicevoorzitter van de stichting tekenbeetziekten. Zij wilde mij graag interviewen over mijn boek lyme style.

Nu het tekenseizoen weer flink opbloeit door de betere temperaturen leek het mij een prima idee om “ja”  te zeggen. Voorkomen van een tekenbeet is natuurlijk altijd beter dan chronische problemen gaan krijgen met je maagdarmstelsel en je immuunsysteem. In het interview wordt aandacht gegeven aan de lyme style die ik uitvoerig beschrijf, die je kan voorkomen dat de Borellia bacterie telkens weer de kans krijgt om toe te slaan.

 

Wil je meer weten over stichting tekenbetenziekten? Dan is het zeker de moeite waard hun website eens te lezen. Binnenkort helemaal vernieuwd. https://www.tekenbeetziekten.nl/

Interview met Carina van Welzenis - schrijfster van lyme style

Door Diana Uitdenbogerd

 

Lees verder of kijk op: https://www.tekenbeetziekten.nl/wp-content/uploads/2021/03/Nieuwsbrief-9-1.pdf

 

Carina van Welzenis schreef het boek lyme style, een boek voor chronische lymepatiënten en hun mantelzorgers. We vroegen haar waarom ze dit boek geschreven heeft. Carina: "Het boek lyme style is ontstaan omdat veel chronisch lymepatiënten mij vroegen mijn tips en praktische handvatten te gaan bundelen in een boek. Op 6 januari 2020 is het boek Lyme Style op de markt gekomen. De informatie van veel patiënten en artsen heb ik gemengd met eigen ervaringen en beschrevenen in korte overzichtelijke hoofdstukken in gemakkelijke taal."

 

"Het doel is tweeledig: enerzijds goedkope, direct toepasbare maar werkzame dingen in je Lyme leven te gaan toepassen. Maar het allerbelangrijkste is de persoonlijke zoektocht van de lezer hoe hij de Borrelia bacterie geen kans geeft om actief in het lichaam te gaan worden. Iedere (chronisch) Lymepatiënt heeft hier wat aan, ook als je “alles al geprobeerd hebt”."

Diana: "Je motto is: Meet jezelf een lyme style aan, zodat de lymeklachten een stuk stabieler worden. Daarnaast heb je een hoofdstuk speciaal voor de mantelzorger geschreven. Hoe blijft die zelf op de been?"

Carina: "Wederom met talloze zelfzorg-oefeningen en ideeën om uit te proberen en vele verwijzingen naar websites waar de mantelzorger veel informatie kan vinden."

Diana: "Er is ook een Lyme tisane lijn op de markt gebracht door jou. Kan je daar iets over vertellen?"

Carina: "In maart 2020 kwam inderdaad ook de hele tisane-lijn op de markt. Medicinale kruidenmixen, die je als “thee” kunt drinken. Daaraan voorafgaand is bijna 3 jaar onderzoek geweest naar de juiste samenstelling. Op 18 hoofdklachten van de ziekte van Lyme is nu een ondersteuning mogelijk o.b.v. kruiden. Deze lijn hoort bij het boek, maar is ook los van elkaar in te zetten. In het boek staan geen dure medicatie suggesties. Het is juist een tegenwicht t.o.v. al die enorme medische uitgaven. Er is zoveel winst te behalen in je directe omgeving en bij jezelf. Een laagdrempelig doe-boek."

Diana: "Heb je ondertussen reacties van lezers mogen ontvangen?"

Carina: “Ja, enkele lezersreacties zijn bijvoorbeeld: “leest makkelijk weg”, “overzichtelijke indeling”, “eenvoudige bruikbare ideeën”, “grappig, nooit aan gedacht”, “het heeft me echt geholpen”, ”de prijs is het waard” etcetera."

Diana: "Wil je nog iets aan de lezers meegeven?"

Carina: "Schroom niet en geef het boek lyme style jezelf of een ander cadeau! Je bent het waard.”

 

Meer informatie of vragen? Kijk op https://www.lyme-style.com/

Het boek bestellen kan hier https://www.lyme-style.com/boeken/lyme-style

Tisanes bestellen? Via deze link https://www.lyme-style.com/tisane-thee

Wil je folders toegestuurd krijgen? Klik dan hier https://www.lyme-style.com/contact

 

Carina van Welzenis (1967) is getrouwd en moeder van vier twintigers. Ze weet sinds 2016 dat ze chronisch Lyme heeft en dat het al sinds de kleutertijd aanwezig is. Ze is HBO opgeleid en heeft veel kennis over de medische wereld, voeding en de fytotherapie. Ze heeft altijd een bruisend leven gehad. Door de chronisch Lyme is ze veel kwijt geraakt: vrienden, eigen bedrijf, een leuke baan, haar droomboerderij, inboedel etcetera. Met een strak voedingsschema, een goed gepland weekschema, stressreductie en voldoende balans tussen rust en activiteit redt ze het nu om de dagen weer zinvol te kunnen invullen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.