Kruiden ondersteunen lymepatiënten

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 13:03

Kruiden ondersteunen lymepatiënten

Lymepatiënten hebben baat bij tisanes.

Kruidenthee is geen echte thee. Deze soorten thee zijn niet afkomstig van de theeplant. Het zijn aftreksels van planten of vruchten, of mengsels van kruiden, bloemen en specerijen. Dit heet een tisane. Sommige kruidentheeën, zoals zoethoutthee en sterrenmix, kunnen de bloeddruk verhogen. Kruidenthee helpt om voldoende vocht binnen te krijgen en bevat geen calorieën. Dat geldt natuurlijk alleen als je er geen suiker in doet. Laat de kruiden tien minuten in gekookt water trekken om de werkzame stoffen eruit te halen.

De kruiden voor deze theeën zijn heel goed zelf te verzamelen in de natuur, te drogen in de zon of droogmachine en daarna te bewaren in glazen potten. Kant en klare kruidentheeën zijn vaak toch gemengd met zwarte of groene theebladeren en zijn dus geen zuivere kruidentheeën. Verzamel eens zelf lavendelbloemen (rustgevend), brandnetelblad (nieren en urinewegondersteunend), muntblaadjes (verfrissend), kamille (geeft maag en darmen rust), gember (verwarmend), paardenbloemen (zuiverend), rozenbottels (vitaminebom) et cetera. Uiteraard kan je ook smaken mengen. Pluk wel altijd jong blad, verse bloemen enzovoort, daar zit de meeste kracht in. Zorg dat je ze zoveel mogelijk in de natuur plukt, vrij van hondenplas en uitlaatgassen.

Aan de hand van de Lyme symptomenlijst heb ik zelf, in de loop van de jaren, twaalf werkzame Lyme-tisanes ontwikkeld, die helpen bij de belangrijkste klachten. Zie daarvoor https://www.lyme-style.com

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.