Lyme markt op 23 april in Exloo

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 11:37

Van de ziekte van Lyme heeft iedereen wel eens gehoord. Enkelen hebben er van dichtbij mee te maken. Helaas worden zo'n miljoen mensen per jaar in Nederland gebeten door een teek. Waarvan rond de 27.000 mensen de ziekte van Lyme krijgen. Het werkelijke aantal is echter veel hoger. Deze cijfers zijn de geregistreerde gevallen. Het vermoeden is dat 1 op de 5 nederlanders nu Lyme heeft, maar mogelijk zelfs 1 op de 3 mensen! 

De één kan met de klachten prima functioneren, de ander is zeer ernstig ziek en alles wat er tussenin zit. Het ziektebeeld kan enorm verschillen. Helaas is er nog veel onbekend over de ziekte en bestaan er vele fabels, die zelfs door medisch deskundigen nog volop worden verkondigd. Daarnaast is er een bijna even grote groep mensen, die voor deze lymepatienten mantelzorger is geworden. Een (fulltime) baan die je eigenlijk ongevraagd per direct aangaat. Ook zij kunnen steun en ideeen gebruiken om deze zware taak te kunnen volhouden. Het lyme style programma van Teek the Day, een leefstijl voor lymepatienten, is er ook voor hen.


De groep lymepatienten in Nederland van 1,5 miljoen (waarschijnlijk al zeker 3,5 miljoen) is absoluut de moeite waard om gezien en gehoord te worden. Wij hebben bij Teek the Day een heel lifestyle programma ontwikkeld voor hen en hun mantelzorgers. Daar hoort ook een boek en een tisanelijn (medicinale kruidenmixen) bij vanuit Lyme style. Zeer belangrjik om een stukje herstel e/o stabiliteit creeren zijn de pijlers: voeding, (alternatieve) medicatie, acceptatie - mindset en balans tussen rust en inspanning en de mantelzorger.


Wij organiseren op zaterdag 23 april een lyme markt in de buitenlucht. We willen de lymepatienten, hun mantelzorger en iedereen die in het onderwerp geinteresseerd is informeren in alles wat zou kunnen bijdragen in het herstel. Dit is uniek, er is geen enkele markt die zich hierop specialiceert. 

 

De standhouders passen bij bovengenoemde vijf pijlers. Zij proberen je op de markt aan te geven hoe hun produkt of bedrijf je kan helpen bij bepaalde klachten. 

We hopen op mooi weer, een gezellige markt en veel bezoekers. Kom je ook even langs?


Wanneer?   23 april 2022 van 10.30 - 16.00

Waar?  op de akker achter ons huis op de Polweg 3 a 7875cg in Exloo (Drenthe)

gratis toegang en gratis parkeren

Reactie plaatsen

Reacties

Elisabeth Westerhof
2 jaar geleden

Hallo Carina,
Ik kom zeker langs bij de lyme markt.
Ben zeer benieuwd.
Hartelijke Groet,
Lies Westerhof