start aanleg voedselbos Exloo

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 12:12

Eerste voedselbos van Exloo

 

Op een prachtig stuk grond in Exloo is Regina Soetens gestart met een project voor mensen met chronisch Lyme: Teek the Day. Binnen dit project biedt zij, samen met haar partner Carina van Welzenis, diverse onderdelen aan die een stuk bijdragen aan het herstel van Lyme.

De natuur met haar geneeskrachtige werking is het hoofdonderdeel binnen het project. De start van het voedselbos is hier als idee uitgerold. Een voedselbos bestaat voor 80% uit bruikbare planten, struiken en bomen voor de mens. De aanleg hiervan is een langer termijn project, dat langzaam als een zelf regulerend voedselbos zal uitgroeien. Veel van de planten die hierbij zijn aangelegd hebben een geneeskrachtige werking en zal zo helend werken op Lyme. Wij nemen de mensen die deelnemen aan Teek the Day mee terug de natuur in. Terug naar de basis, kracht uit de directe voeding uit de natuur zonder chemicaliën. Buiten de toegevoegde waarde voor de mens is een voedselbos ook zeer belangrijk voor de biodiversiteit en zal dit op deze manier zijn extra stukje bijdragen voor het milieu.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de start van het voedselbos of wilt u meer weten over de projecten van Teek the day. Neem contact op via het reactie formulier. Mocht u planten of bomen over hebben die u graag een plek gunt in het voedselbos, dan bent u van harte welkom deze samen met Regina en Carina te komen planten. Help jiji mee aan het voedselbos?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.